Business development met openthebox

Created by Jonas Moortgat, Modified on Tue, 8 Oct at 9:03 AM by Jonas Moortgat

Wanneer we openthebox inzetten voor business development zullen we via de Geavanceerd Zoeken tool nieuwe prospecten zoeken.

Navigeer naar Geavanceerd Zoeken via de landingspagina of ontdek > Geavanceerd Zoeken.


Wanneer we de Geavanceerd Zoeken tool openen krijgen we de volledige Belgische bedrijfspopulatie te zien. openthebox capteert real-time data van bedrijven, je bent dus steeds zeker dat je alle mogelijke bedrijven meeneemt in de zoekopdracht.


Aan de linkerkant van de tool zal je meer dan 150 filters zien waarmee je aan de slag kan. Afhankelijk van jouw type licentie zijn sommige filters mogelijks verborgen, contacteer ons indien je deze verder wenst te ontdekken.


Bedrijven filteren in Geavanceerd Zoeken


Jouw zoekopdracht start in de linkerkolom, waar je heel wat filters kan gebruiken om tot een werkbare (prospectie) lijst te komen.

Enkele mogelijke filters zijn:


  • Locatie: waar situeren jouw prospecten zich?


 Wanneer jouw Sales team bvb. per provincie of regio werkt kan je hier een snelle opdeling maken.




  • Activiteit; Wat is de activiteit die jouw prospecten uitoefenen?


Hier krijg je de optie om te zoeken via de NACE-codes of de reële activiteit van de bedrijven. Omdat de NACE-codes vaak niet exact de activiteit omschrijven hebben we de reële activiteiten toegevoegd. Op basis website data kan je filteren via kernwoorden of een omschrijving van de activiteit, zo ben je zeker dat de bedrijven in jouw lijst ook echt die specifieke activiteit uitoefenen.



  • Financieel: gebruik de basisfilters om aan de slag te gaan met enkele kengetallen of voer andere financiële parameters in uit de (sociale) balans om diepgaand te filteren. Sommige van deze filters zijn afhankelijk van jouw type abonnement.



Aan de slag met jouw prospectielijst


Tevreden met de door jou gekozen parameters? Dan kan je aan de slag met jouw prospectielijst.


openthebox biedt een aantal mogelijkheden om meer info te vergaren over de gevonden bedrijven, deze bedrijven te monitoren of jouw zoekopdracht op te slaan. Deze opties vind je rechtsbovenaan de Geavanceerd Zoeken tool.




  • Bewaar deze zoekopdracht


Hiermee sla je niet de bedrijven maar de gekozen parameters op. Zo brengt openthebox je op de hoogte zodra nieuwe bedrijven voldoen aan de door jou gekozen filters en hoef je deze zoekopdracht niet steeds opnieuw uit te voeren. Door de zoekopdracht op te slaan creëer je een entiteitszoekopdracht waarbij je notificaties kan aan en uit zetten of aanpassen aan jouw voorkeuren.


  • Bewaar deze bedrijven


Door de bedrijven uit jouw lijst op te slaan creëer je een entiteitsgroep waarvan je automatisch notificaties zal ontvangen. Publiceert een bedrijf een nieuwe jaarrekening? Benoemt een van de prospecten een nieuwe bestuurder? Dan ontvang je hiervan een e-mail, handig wanneer je op de hoogte wil blijven van veranderingen bij prospecten. De notificaties kan je eenvoudig aan of uit zetten of aanpassen naar jouw voorkeuren.

  • Exporteer


Wanneer je Exporteer aanklikt krijg je de gekozen bedrijven in een Excel document. In dit document vind je een opsomming van deze bedrijven, hun basisgegevens zoals adres en BTW-nummer en enkele financiële kengetallen. Afhankelijk van jouw type licentie krijg je ook de optie om extra (financiële) data toe te voegen uit de (sociale) balans.




Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select at least one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article